Warning: include(struktura/yui.php): failed to open stream: No such file or directory in C:\xampp\htdocs\grboslovje.si\struktura\head.php on line 57

Warning: include(): Failed opening 'struktura/yui.php' for inclusion (include_path='C:\xampp\php\PEAR') in C:\xampp\htdocs\grboslovje.si\struktura\head.php on line 57
Slovenska heraldika SLOVENSKI SPLETNI PORTAL O HERALDIKI IN VEKSILOLOGIJI

Grb portala Slovenska heraldika

Register grbov Republike Slovenije

Izdelava grbov

Heraldica Slovenica

facebook

Predavanja o heraldiki

21.04.08
Avtor: Heraldično veksilološko društvo Herold

V povezavi z nedavnimi predavanji dobivamo sliko, da je v Sloveniji zanimanje za heraldiko precejšnje. Na predavanja prihajajo tako mladi kot stari in se z zanimanjem izobražujejo in tudi aktivno sodelujejo. Po desetletjih zapostavljenosti in dekadence je prav, da se zopet zavemo svoje kulturne tradicije in dela svoje zgodovine, ki ga predstavljajo prav grbi.

Grbi so bili in so del nas, našega teritorija, organizacij, cerkvene skupnosti in samih fizičnih oseb oziroma družin. Prav na zadnjem predavanju v Kortah 12.4.2008 je prišlo do številnih vprašanj povezanih z zgodovino grbov in tudi zgodovino in stilsko predstavo samega istrskega grba in drugih. Vprašanj je nešteto zato so takšna predavanja dobrodošla.

predavanje v Kortah predavanje v Kortah predavanje v Kortah predavanje v Kortah

Heraldiki vedno radi priskočimo na pomoč kadar prihaja do nejasnosti v povezavi z zgodovinskimi ali pa tudi novimi grbi. Če potrebujete več informacij v zvezi s heraldično teorijo in heraldiko v praksi ali pa če si zaželite strokovnega predavanja oziroma drugačnega sodelovanja, nas mirno kontaktirajte.

Tudi na sami državni ravni se premika na bolje z ustanovitvijo registra in posebne heraldične komisije v povezavi z njim.


prejšnji članek naslednji članek
seznam novic in člankov


Slovenska heraldika SLOVENSKI SPLETNI PORTAL O HERALDIKI IN VEKSILOLOGIJI Slovenska heraldika  |  www.grboslovje.si
©  Aleksander Hribovšek   2007-2018
elektronska pošta   aleksander@heraldica-slovenica.si
telefon   +386 41 597 821