Warning: include(struktura/yui.php): failed to open stream: No such file or directory in C:\xampp\htdocs\grboslovje.si\struktura\head.php on line 57

Warning: include(): Failed opening 'struktura/yui.php' for inclusion (include_path='C:\xampp\php\PEAR') in C:\xampp\htdocs\grboslovje.si\struktura\head.php on line 57
Slovenska heraldika SLOVENSKI SPLETNI PORTAL O HERALDIKI IN VEKSILOLOGIJI

Grb portala Slovenska heraldika

Register grbov Republike Slovenije

Izdelava grbov

Heraldica Slovenica

facebook

Interaktivni zemljevid slovenskih zgodovinskih dežel

24.06.08
Avtor: Aleksander Hribovšek

Predstavljamo vam novost na našem spletnem portalu, ki bo olajšala vizuelno predstavo glede nekdanjih slovenskih ozemelj. Zemljevid je skoncentriran na leto 1900 in obsega vsa ozemlja oziroma dežele, katerih del smo bili tudi Slovenci, v okviru Avstro-Ogrske. Posebej pa je vključeno še ozemlje Slovenske krajine, kot je izgledalo v 13./14. stoletju in je bilo kasneje le še geografski pojem z ohranjenim grbom, s katerim so se še v 19. in v začetku 20. stoletja kitili naši cesarji.

Zemljevid vsebuje povezave na podstrani s podrobneje obravnavanimi deželami in grbi. Meje dežel so prav tako meje povezav, razen pri mestu Trst, ki je predstavljal posebno enoto našega cesarstva in je aktivno povezano tudi njegovo ime zaradi zelo majhnega teritorija. Na zemljevidu je označena tudi meja sodobne države Slovenije.

KLIKNITE NA SLIKO

aktivni zemljevid slovenskih zgodovinskih dežel

Zemljevid slovenskih zgodovinskih dežel iz leta 1900 z aktivnimi povezavami. Dodana je še Slovenska krajina, kot je izgledala v 13./14. stoletju in je bila kasneje le še geografski pojem z ohranjenim grbom.

Zemljevid je lociran na uvodni strani arhivske zbirke: klik ... grboslovje.si/arhivuvod


prejšnji članek naslednji članek
seznam novic in člankov


Trst Istra Goriška Slovenska krajina Kranjska Koroška Štajerska Prekmurje
Slovenska heraldika SLOVENSKI SPLETNI PORTAL O HERALDIKI IN VEKSILOLOGIJI Slovenska heraldika  |  www.grboslovje.si
©  Aleksander Hribovšek   2007-2018
elektronska pošta   aleksander@heraldica-slovenica.si
telefon   +386 41 597 821