Slovenska heraldika SLOVENSKI SPLETNI PORTAL O HERALDIKI IN VEKSILOLOGIJI

Grb portala Slovenska heraldika

Register grbov Republike Slovenije

Izdelava grbov

Heraldica Slovenica

facebook

obcine

Register grbov Slovenije je končno zaživel

17.03.10
Avtor: Aleksander Hribovšek

Register grbov na portalu Slovenska heraldika (po tem, ko se je država odpovedala svoji heraldiki z ukinitvijo z zakonom določenega registra pri Arhivu Republike Slovenije) je po nekajmesečnem formiranju končno postavljen in pričeli smo dodajati prve grbe. V poglavjih o rodbinskih in korporacijskih grbih smo nekatere že registrirali, novi pa se obetajo v bližnji prihodnosti. Register je imel v načrtu obelodaniti tudi slovenske cerkvene grbe, vendar s strani nadškofij in škofij nismo prejeli prav nobenega odgovora, prošnjam navkljub.

Najpomembneje pa je, da smo pričeli tudi z dodajanjem občinskih grbov, ki se že pridno stekajo k nam. Vse občine žal ne posedujejo grbov, nekatere uporabljajo embleme, veliko občin pa ima in uporablja zgodovinske in novonastale grbe. Registrirani bodo le tisti, ki so zgodovinsko izpričani in vsi novi, ki so heraldično pravilni.

Dobrodošli na slovenskem spletnem portalu o heraldiki, oglejte si register slovenskih grbov in uživajte v pestrosti in lepoti naše heraldike.prejšnji članek naslednji članek
seznam novic in člankov

Slovenska heraldika SLOVENSKI SPLETNI PORTAL O HERALDIKI IN VEKSILOLOGIJI Slovenska heraldika  |  www.grboslovje.si
©  Aleksander Hribovšek   2007-2018
elektronska pošta   aleksander@heraldica-slovenica.si
telefon   +386 41 597 821