Slovenska heraldika SLOVENSKI SPLETNI PORTAL O HERALDIKI IN VEKSILOLOGIJI

Grb portala Slovenska heraldika

Register grbov Republike Slovenije

Izdelava grbov

Heraldica Slovenica

facebook

Aktualne novice slovenskega Heraldično veksilološkega društva Herold

06.08.12
Avtor: Heraldično veksilološko društvo Herold,
zanj predsednik F. Valt Jurečič

V aprilu 2011, je predsedstvo avstrijskega Heraldično genealoškega združenja Adler – sekcije Štajerska, Koroška in Gradiščanska s sedežem v Gradcu - od bivše predsednice dr. Košatsky, prevzel novi predsednik dr. Walter Gamerith iz Gradca. Z njim se je pričela tudi prenova delovanja tega društva po 10-letnem zatišju in mirovanju. Dr. Gamerith, genealog, na področju heraldike pa novinec, je zelo zavzet za poglobljeno in aktivnejše delo na obeh področjih, kakor tudi na področju veksilologije, v tem starodavnem avstrijskem društvu.

Dne 7. aprila 2012 smo imeli, v okviru Heraldično genealoškega združenja Adler - Gradec, lepo priložnostno slavje. Gospo mag. Hildegard Mandl - Kropaček, dolgoletno predsednico sekcije Štajerska, Koroška in Gradiščanska s sedežem v Gradcu (od 1970 do 2000), smo počastili z imenovanjem častne članice slovenskega Heraldično veksilološkega društva Herold in ji izročili častno listino.

Prapor Združenja VSO
Prapor Združenja VSO

16. maja 2012 smo sodelovali v okviru Združenja VSO (Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve) ob praznovanju 22. obletnice osmosvojitve na vseslovenski proslavi v Kočevju. Za Združenje in proslavo smo v “HEROLDU” projektirali simbol in tudi prapor združenja ter ga predali nekdanjemu predsedniku gospodu Omanu in sedanjemu predsedniku gospodu Kmetiču.

Dne 30. maja 2012 sem imel (Valt Jurečič) v Gradcu, v okviru Heraldično genealoškega združenja Adler - Gradec, lepo in uspešno predavanje s slikovnimi projekcijami o heraldiki, prosili so tudi za nadaljevanje. Predavanje je bilo precej uspešnejše od lanskega v zagrebškem Narodnem domu.


prejšnji članek naslednji članek
seznam novic in člankov

slike imajo povečavo
Slovenska heraldika SLOVENSKI SPLETNI PORTAL O HERALDIKI IN VEKSILOLOGIJI Slovenska heraldika  |  www.grboslovje.si
©  Aleksander Hribovšek   2007-2018
elektronska pošta   aleksander@heraldica-slovenica.si
telefon   +386 41 597 821